استاندار زنجان:

مدیران دستگاه ها نسبت به اهمیت جوانی جمعیت باور قلبی داشته باشند

ایسنا/زنجان استاندار زنجان با تاکید بر اینکه اقدامات فرهنگی بنیان و اساس همه امور است، گفت: در موضوع سقط جنین باید اقدامات فرهنگی انجام شود تا شاهد باشیم کسی اقدام به سقط جنین نکند.

محسن افشارچی امروز (چهارشنبه 2 آبان ماه) در جلسه جوانی جمعیت استان، با بیان اینکه متاسفانه برخی مدیران هنوز خود به باور اهمیت جوانی جمعیت نرسیده اند، اظهار کرد: البته مدیران در هر دستگاهی خودشان باور کنند که این مشکل است و باید در این حوزه برنامه ریزی داشته باشند. همه متولیان اجرایی نسبت به این مسئله خودشان باور داشته باشند تا در آینده دچار مشکل نشویم. اصل قصه در این موضوع کار فرهنگی است.

وی تصریح کرد: تعدادی مشکل جوانی جمعیت و سقط جنین را با مشکل اقتصادی گره می زنند؛ ما منکر این نیستیم ولی دلیل اصلی این کار این موضوع نمی تواند باشد. مسئله بیشتر مربوط به فرهنگ می شود دلیل این است که خانواده ها به این فکر می کنند که آسایش خود را فدای آوردن بچه نمی کنیم. در حالی که به این فکر نمی کنیم که آینده به این افراد نیاز دارد.

نماینده عالی دولت در استان زنجان با بیان اینکه خودمان باور نداریم که بی توجهی به موضوع جوانی جمعیت در آینده باعث ناراحتی خودمان خواهد شد و مشکلات زیادی را برای مان در پی خواهد داشت، گفت: نبود نیروی کار باعث بروز مشکلات بازنشستگی خواهد شد و نبود نیروی کار یعنی وارد شدن مهاجران به کشور و مهم تر از آن موضوع کانون خانواده است.

افشارچی ادامه داد: متاسفانه مسائل مرتبط با جوانی جمعیت را سیاسی می کندد اینکه مسئله اقتصاد را پیش کشیده و این باعث می شود باور در مدیران هم به وجود آورد. کشورهایی همچون ژاپن را باید دید که الان با مشکل مواجه شده اند. در حال حاضر در برخی کشورها به ازای هر بچه تسهیلات خاصی در نظر گرفته می شود. مسئله فرهنگی بسیار مهم است.

استاندار زنجان با اشاره به اینکه فرزندآوری بسیار مهم است و باید به آن توجه لازم را داشت، اظهار کرد: اقتصاد بخشی از مسئله جمعیت است نه همه. در موضوع تشویقی در رابطه با جوانی جمعیت از سال 1400 تا  1403 در استان 5.3 همت برای ازدواج در استان وام داده شده است و 1.5 همت هم برای فرزندآوری البته این حداکثر توان بوده و منکر پشت نوبتی ها هم نیستیم.

افشارچی افزود: یک چهارم وام ها داده شده در استان برای ازدواج و جوانی جمعیت بوده است. البته استثناهایی هم بوده مشکل 4 قلوها که مشکل اشتغال و مسکن آنها سعی بر رفع مشکلات شان شده است. در استان زنجان سطح درآمد سرانه خانوارها به متوسط کشوری رسیده است. وقتی مسئولیت را تحویل گرفتیم 83 صدم درآمد متوسط سرانه کشور را داشتیم الآن 99 صدم را داریم. این نکته بسیار مثبت است. در رتبه درآمدی به رتبه 8 رسیدیم. این یعنی وضعیت معیشت به نسبت در استان بهتر شده است.

وی خاطرنشان کرد: در 6 ماهه اول سال یک درصد افزایش موالید و 5 درصد افزایش ازدواج داشتیم که این نکته مثبت است. اتفاقی که در بودجه سال آینده افزایش حقوق رخ داده برای خانواده های دارای فرزند 2 درصد 2 درصد افزایش حقوق اعمال خواهد شد. قطعا این ها در درازمدت تاثیرگذار است.

انتهای پیام

نظرات

captcha